Een ernstig letsel in Doetinchem

Je maak het niet elke dag mee. Er gebeurt een ongeluk. Dit kan je leven veranderen en soms ook fysiek. Hier heb je dan ook letselschade bij opgelopen. Als deze letselschade is aangericht door een ander, dan heb je meestal recht op een letselschade vergoeding. Letselschade advocaat Doetinchem helpt je bij het claimen van je letsel. Ga jezelf na: wat is er gebeurt? Wat voor soort ongeval heeft er plaatsgevonden? Wat zijn de gevolgen van het ongeval op je werk? Het is belangrijk om voor jezelf die vragen te stellen, zodat de letselschade advocaat direct over kan gaan tot actie.

Meerdere oorzaken van ongeluk

Een letsel kan op meerdere manieren ontstaan. Vaak gaat het om een verkeersongeval waarbij twee auto’s op elkaar terecht komen. Andere oorzaken van letsel kunnen zijn: hondenbeet, val door slechte weg, ongeval in de bouw en mishandeling. Je kan pas een letschade claimen wanneer de ander aansprakelijk is voor jouw letselschade. Letselschade bestaat ten eerste uit alle kosten die je maakt, zoals het eigen risico en reiskosten, maar ook loonschade door arbeidsongeschiktheid maakt onderdeel uit van je letselschade claim. Het kan ook zijn dat je er mentale pijn aan over houdt, het leed door het ongeval en eventuele angstklachten zoals PTSS. Letselschade kan heel persoonlijk zijn. De een heeft er meer last van dan de ander.

Veel voorkomende klachten bij een ongeluk

Voor iedereen is een auto-ongeluk anders en kan er ook van alles gebeuren. Soms is de klap zo zacht dat je er niks aan overhoudt. Dat is de ideale situatie. Soms is het helaas een ander verhaal en kunnen de klachten ernstiger zijn. Een achterop aanrijding is het meest voorkomende verkeersongeval. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Een kop-staart botsing wordt meestal veroorzaakt door bumperkleven en onoplettendheid. Nekpijn en een stijve nek; dit is niet heel prettig, maar wel de minst ernstige schade aan je lijf. Veel mensen kunnen daarna hoofdpijn ervaren. Nekklachten na een aanrijden kunnen enkele dagen aanhouden, maar als je er langer last van hebt, kan het zijn dat je een whiplash hebt opgelopen. Een whiplash ontstaat doordat het hoofd hard heen en weer wordt geslingerd. Dit kan van voren naar achteren, maar ook als de klap van de zijkant komt kan er een letsel ontstaan. Een prikkelend, doof of tintelend gevoel in de vingers, handen of armen geeft het gevoel alsof je steeds kleine speldenprikken krijgt of een branderig gevoel in je verdoofde ledenmaten hebt. Ook misselijkheid en duizeligheid is veelvoorkomend in een auto-ongeluk. Soms is het zo heftig dat je denkt dat je gaat overgeven of gaat flauwvallen. Hierbij is het uitermate belangrijk dat je je rust pakt en niet over je grenzen heen gaat. Blijf daarom goed opletten in het verkeer en houdt het veilig voor iedereen.